Anne Marie Andersen
annem@andersen.mail.dk
+45 27 20 26 55 

F-kuld

[B][LEFT][/LEFT]Celina har fået hvalpe![/B] [B][/B]Dagen starter tidligt den 21.04 kl. 4 med at Celina vil ud og tisse og prutte. Da hun kommer ind igen, går hun direkte til fødekassen og lægger sig til at sove. Ved 9-tiden bliver hun urolig, og det er tydeligt, at der er ved at ske noget. Dagen går med henholdsvis at sove, ville ud og op ad dagen vise tydelige tegn på opblokning - skraber og halser mere og mere.. Det går fint, men min tålmodighed bliver sat på prøve, for først kl. 22.05 kommer den første hvalp. Kl. 00.50 er alle hvalpe født, og Celina har beriget Kennel Abeona med fire smukke hvalpe - tre hanner og en tæve. Alle har det godt!

Abeona Amat Celina

Amasing Cavalier`s Presley Fontana

Det var en lidt hård fødsel for Celina. Alle hvalpe havde over gennemsnits fødselsvægt og da Cavalierer hellere hyler lidt for meget end lidt for lidt, når de mærker, at noget måske gør ondt, holdt hun sig ikke tilbage. Men det gik fint og Celina tog sig med det samme effektivt og kærligt af de små. Hvalpene bliver vejet hver morgen, og de tager alle sammen fint på. Vægten bliver ført ind i skemaet en gang om ugen, så der kan I følge med. Celina har ret mange efterveer. Det er lidt svært at se på, men om et par dage har det fortaget sig. Bothilde (Celinas mor) vil rigtig gerne blande sig, men Celina er meget årvågen og vil kun ud af kassen, når hun har sikret sig, at Bothilde ikke lige smutter ind til hvalpene. Der går et stykke tid, før hun accepterer at Bothilde også vil være med. Hun har selv prøvet det. Ved Bothildes seneste kuld, tog det lang tid, før Bothilde gav Celina lov til komme ind til hvalpene. Hun måtte gerne kigge ind, men pænt blive udenfor.

Så er hvalpene blevet en uge. De trives godt og Celina bliver mere og mere sikker i sin rolle som mor. Hun fik de første dage "mad på sengen", det gør hun ikke mere. Hun opholder sig i det hele taget mere og mere uden for hvalpegården. Er i haven og følger med i, hvad der sker hos naboen. For et par dage siden ville jeg tage hende med ud at gå tur, men vi var kun lige kommet om hjørnet, før hun insisterede på at vende om. Hun har indtil i går ikke ladet Bothilde komme ind til hvalpene. Men da jeg så, at Bothilde var på vej ind i hvalpegården, hvor Celina lå og dieede sine hvalpe, fortalte jeg Bothilde stille og roligt, at hun skulle passe på, og respektere at det var Celinas hvalpe. Og det gjorde hun. Listede ind og sendte åbenbart signaler om, at hun kendte sin rolle. Siden har hun fået lov til at være med til at soignere hvalpene, men kun hvis Celina er i hvalpekassen i forvejen. Ellers kommer der farlige lyde fra Celina og Bothilde trækker sig. Fantastisk, som de kan sende signaler til hinanden. Men i dag skete der noget. Bothilde og Celina kom op at slås. Der må være et signal Bothilde overså. De spruttede og hvæsede alt mens hvalpene hylede. De blev jo forskrækkede. Men det varede kun et øjeblik, så var roen genoprettet. Når I ser på billederne fra i dag - hvor de bliver vejet - kan I se, at deres næser er begyndt at blive sorte. Om et par uger er de helt sorte. I løbet af et par dage vil de åbne øjnene. Så sker der noget magisk. Selvom de ikke kan se ret meget, er det som om der er kontakt. Glæd jer ! Så er hvalpene blevet 14 dage. De åbnede deres små øjne for to dage siden og er begyndt at sige bjæffelyde. Hidtil har det mest været piv-piv. De trives fint og som det fremgår af vægtskemaet, tager de fint på. De får i denne uge besøg af deres familier. Det bliver spændende, ikke mindst hvad Celina siger til det.

Frække Frede

45 dage

35 dage

Frække Frederik

45 dage

56 dage

Frække Frida

45 dage

56 dage

Frække Frode

45 dage

56 dage

Vægtskema

Ved fødsel

Uge 1

Uge 2

Uge 3

Uge 4

Uge 5

Uge 6

Uge 7

Uge 8

Frede

289g

573g

809g

1042g

1398g

1761g

2195g

2640g

3100g

Frederik

278g

565g

819g

1054g

1281g

1516g

1742g

2050g

2387g

Frida

253g

473g

718g

884g

1149g

1434g

1745g

2013g

2311g

Frode

282g

521g

747g

985g

1246g

1450g

1662g

1915g

2260g

I ugen op til hvalpene bliver fire uger, får de klippet klør for anden gang, da de ikke skal vokse ret meget, før det gør ondt på Celinas maveskind. De har i denne uge også fået tænder og får tilbudt tørfoder opblødt i vand. Det er et hit hos dem alle. De kommer ud på terrassen, når vejret er til det. I dag er hvalpene 6 uger. Helt vildt, hvad der er sket. De er ude flere gange om dagen og løber rundt efter hinanden, bider hinanden i halerne, så der lyder vilde hyl. Celina er lidt træt, men Bothilde er en fin Mormor. Hun er årvågen og legesyg. Hvalpene har fået 1.ormekur og det går nogenlunde med renlighedstræningen. På søndag får de gæster. Bothildes 5 måneder gamle hvalpe. I dag er det store flyttedag. Kennel Abeona ønsker alle hvalpe og deres familier alt godt i fremtiden!! På gensyn til efteråret.

Kennel Abeona v/ Anne Marie Andersen
Ewaldsvej 19, 3060 Espergærde, Telefon: +45 27 20 26 55, E-mail: annem@andersen.mail.dk